Iubire versus recunostinta

02.03.2019

Un punct de vedere interesant pentru care sunt foarte recunoscătoare.
Faza asta cu iubirea si ura mi-a luat ceva timp pana am integrat-o. Nu prea intelegeam care-i treaba cu ea și de ce trebuie sa ma prefac ca iubesc, când de multe ori uram. Și totuși nu as fi vrut asta, dar cum sa fac? Era o combinație interesanta....si m-am luptat pana nu demult cu ideea asta .
E ceva de genul iubești și urăști în aceeași măsură și granița e ft mica, treci dintr-una în alta foarte ușor, când ceva nu-ti convine sau nu iese cum te-ai așteptat. Și apoi ramai agățat și de momentele care te-au făcut sa iubești si de alea care te-au determinat sa urăști. Nu mai știi cum stai... Aproape ca-ti vine sa le contabilizezi sa vezi care-s mai multe. Apoi o dai în compromis, ca parca au fost mai multe alea de iubire. Și alteori o dai cu iertarea. Si sa dea naiba dacă uneori chiar vrei sa ierți. Și dai, si lupta-te cu asta, cu tine, baga mantre, baga rugăciuni, tot ce-ți pica, sa iasă cu iertare la final...

E aceasta cheie, dincolo de toate astea, v-am mai spus-o : recunostinta. Am găsit acest punct de vedere în Access și abia acum pot sa spun ca l-am cuprins și integrat cu adevărat și mi-a adus claritate si pot pune în cuvinte. 

Dincolo de ce-ai definit ca e iubirea, ai putea sa fii recunoscător unui om pentru ceea ce este el, pentru câta și ce contribuție a fost în viata ta? Pentru ce a fost el pentru tine ce nimeni altcineva nu ar fi putut sa fie? Pentru tot ce ai primit? Și sa fii recunoscător pentru el indiferent ce alegeri ar face? Ca-ti convin sau nu, respectiv atunci când iubirea se transforma în ura? Sa alegi ceva mai măreț : recunostinta și fără judecata? Cata deschidere ai când privești lucrurile așa? Chiar și momentului ala care zici tu ca-i nașpa, poți să-i fii recunoscător pentru constientizarile pe care ti le-a adus?
Mie mi se pare magic și eliberator sa te ridici dincolo de ura și judecata. Si față de noi înșine : RECUNOSTINTA! Cum ar arata aceasta lume dacă ne-am fi recunoscători noua și unii altora? 

Repet, e un punct de vedere interesant. Poate priviți în voi, în viețile voastre, sa vedeți dacă v-ar putea contribui.

https://www.luminitageorgescu.com/proiectul-tu-esti-darul/

https://www.luminitageorgescu.com/servicii/

https://www.luminitageorgescu.com/sesiuni/