Zen!

02.10.2018

Cineva m-a incadrat zilele trecute intr-o categorie(?!) : "voi ăștia zen si ingaduitori". Un om cu care, într-adevăr, am fost foarte ingaduitoare.
Am luat-o ca pe o recunoaștere, chiar daca suna destul de acuzator. Sau mai bine, un punct de vedere interesant.
A fost ok, pentru ca am inceput sa-mi pun intrebari. Si prima care mi-a venit a fost : cum as putea sa fiu mai ''zen'' decat atat? :)))
Cred ca nu e o alegere asa de rea sa fii "zen''... ba dimpotriva. Intrebarea este : ce definiție am dat fiecare dintre noi acestui cuvant? Ce asteptari avem de la o astfel de stare?

Pentru mine a iesit asa : sa fiu "zen'' inseamna sa traiesc in recunostinta. In primul rand pentru mine, pentru alegerile mele , pentru oameni, pentru viata insasi cu tot ce inseamna ea. Pe care, eu imi recunosc ca mi-o creez. Mulți oameni ar definit asta noroc, karma, destin...eu nu m-am impacat cu explicatiile astea si uitandu-ma atent am vazut ca sunt cu adevarat doar niste alegeri. Bune/ proaste, corecte/gresite, oricum le-am definit, nici nu conteaza asta, tot alegeri sunt. Si cand alegi sa nu alegi, e tot o alegere.

Sa fiu ''zen'' mai inseamna sa am ușurință. Brrr... Ușurință? Exista asa ceva? Pai da, pentru ca n-as putea spune ca totul e usor, insa pot sa am ușurință cu ce apare ca fiind greu, sau pot alege altceva, sau altfel. Asta este pentru mine ușurința. Si, de curând, mi-a trecut toata viata prin fata ochilor si mi-am dat seama ca usurinta a fost dintotdeauna o alegere pentru mine, doar ca nu eram conștienta de asta. 

Sa fiu ''zen'' mai înseamnă sa am îngăduința, da. Pentru toti cei carora le-as rupe capul :). Sa pot sa ma uit zâmbind la ei, sa le respect alegerea de a fi mizerabili cu mine, sa le mulțumesc si sa trec mai departe. Sa nu ma mai opun sau sa ma lupt sa-i schimb sau sa le demonstrez ca n-au dreptate. Este doar treaba lor sa schimbe ceva la ei, daca doresc. Pentru ca, oricât as vrea, nu pot face asta in locul nimanui.
Si sa aleg sa nu ma mai compar cu nimeni sau sa concurez cu altcineva si sa-mi vad de propria viata, tot "zen" înseamnă, pentru mine.
Si sa permit sa primesc judecatile oamenilor care nu reușesc sa ma incadreze in tiparele lor, tot ''zen'' se cheama, si nu e neapărat confortabil, dar aleg sa lucrez cu mine, zi de zi, si sa ma întreb ce este adevar pentru mine.
Si sa ma imputernicesc pe mine si sa nu mai aleg vreodata sa dau vina pe altcineva sau sa joc rol de victima, tot ''zen'' este. Poate ca nu a fost usor pana am inteles, dar si cu asta am lucrat, deci se poate.
Si sa recunosc ca am contribuit la schimbare unor vieți, tot ''zen'' este. Chiar daca am avut asteptari si a durut cand am fost dezamăgita, tot eu, aceeasi, am ales sa nu le mai am si sa devin eu si mai mult din ceea ce sunt si sa o fac, in continuare, cu o bucurie ce-mi hraneste sufletul.
Si sa nu-mi mai fie frica, tot eu am ales. Sa-mi iau fricile in brate si sa lucrez cu ele.
Si sa fiu o prioritate, sa-mi acord timp, spatiu, bani pentru mine pentru a putea crea si da mai mult si primi mai mult, sa accept si sa inteleg ca nimeni nu o poate face in locul meu, tot alegerea mea a fost.
Si da, sunt "zen"! Dupa ani de drama si trauma, in care m-am autosabotat si judecat, am ales , in sfarsit sa fiu fericita si multumita cu mine.

Am ales sa ma imputernicesc pe mine sa fiu ceea ce sunt, sa-mi aduc de fiecare dată puterea inapoi in mine si sa merg mai departe, sa fiu si mai mult din ceea ce contin si sa manifest asta in fiecare zi, sa creez pentru mine si pentru ceilalți oameni pe care-i întâlnesc. 

Acel "zen" care nu e usor , dar il trăiesc cu ușurință, pentru ca aleg asta. Si daruiesc oricărui om pe care-l intalnesc, prin ceea ce sunt si fac, împuternicirea si recunoasterea a ceea ce este!

Pentru unii e greu sa (se) primeasca, ii irita, le apasa butoane (am fost si eu acolo :) )... pentru altii, care s-ar astepta sa primeasca o mare placinta poate ca nu inseamna nimic (acesti oameni nu se uita ce a creat aceasta imputernicire in vietile lor). Pentru ca... de fapt...credinta lor(in ei insisi), i-a vindecat. 

Si sunt oameni care se primesc cu bucurie si recunostinta si vietile lor se schimba dincolo de ce au crezut vreodata ca este posibil.

Parerea mea : alegeti-va pe voi si veti vedea atunci cum va creati propria stare "zen" si ce inseamna asta pentru voi ! 

Instrumente avem, alegerea va apartine!

https://www.luminitageorgescu.com/sesiuni/

https://www.luminitageorgescu.com/training-access-bar