Fii bun si bland cu tine!

21.12.2017

Tot ce nu e în adevărul nostru și construim în scop demonstrativ e o povara pe care o purtam permanent pentru a nu-i dezamăgi pe ceilalți. Ca urmare, tot timpul avem ceva de făcut pentru a păstra imaginea pe care am creat-o. E nenatural, impovarator și ne îndepărtează de ceea ce ne dorim cu adevărat. Întrebare : am ușurință cu asta?
La exterior se vede cu timpul în expresia fetei, în postura, în toată atitudinea corpului. Toate reprimarile, tot ce n-am iertat și am băgat sub preș, tot ce refuzam sa primim, sa vedem și sa auzim, stau în noi și mocnesc pe dinăuntru.
De aceea, mai bine momente de furie, pe care sa ți le observi și sa vezi ce ți le declanșează și sa te întrebi : ce-i asta și cum pot schimba?, ce am eu de înțeles de aici?, decât sa ne lasam macinati pe dinăuntru. Important e sa te întrebi, altfel se repeta pana înțelegi. Sau nu, tu alegi. Poți trai și asa, victimizandu-te toată viata.
Nemulțumirile noastre vis a vis de noi : nu sunt suficient de bun, de frumos, de deștept, de bogat, etc...vin din neacceptare, lipsa de iubire și lipsa de apreciere legate de noi. Din tot felul de judecați și comparatii pe care ni le adresam. Noi insine nu ne vedem suficienți. Ceilalți doar oglindesc asta. Asta este mesajul pe care îl dam și pe care îl primim. De fapt, atragem acei oameni care la rândul lor au aceleași frustrări. Nu are legătură cu noi, e vorba despre ei, insa noi simțim asta și o luam personal. E ca un joc, căruia trebuie să-i înțelegi regulile. Ce dai/contii, aia primești, nu? Efect de bumerang!
Cand începi sa te iubesti cu adevărat, te arati lumii asa cum esti, te apreciezi pentru ceea ce știi și ești și nu te mai consideri insuficient din perspectiva lumii, primesti tot și toate văzând esența lucrurilor și întorcând-o în tine.
Nu mai judeci fiecare gest, nu te mai chinui încercând sa înțelegi, te lași sa curgi și sa vezi că-i ceva bun în toate și ca ai alegere. Nu mai ramai înțepenit în puncte de vedere fixe, că-s fixe, nu duc nicăieri.
Și nu mai ții sa ai dreptate și sa te placa toată lumea.
Cum ar fi viata ta dacă ai alege sa te placi tu înainte de toate și sa fii bun, blând și ingaduitor cu tine? Ce ai putea dărui lumii? Ce contribuție ai putea fi?
E doar un punct de vedere interesant. Luați-l ca atare.