Traieste clipa!

25.08.2018

Povestire sau fabula.... Este ce este si pare a fi inspirata din realitate.
Personajul este fictiv : P.M., bărbat.
Varsta : numarata, in jur de 40, de altfel, fara varsta.
P. M. este un bărbat puternic, cu o bogată experienta de viata, care stie foarte bine ca viata e formata din suișuri si coborâșuri.
E un om care a creat foarte mult : multi bani si o cariera fabuloasa, construita cu grija, cu munca si cu multa atenție. Un potential uriaș manifestat prin multe realizări materiale, pentru ca asa a învățat : banii cumpăra orice.
P. M. vrea sa-si traiasca viața. A auzit de multe ori sintagma : traieste clipa. Si incepe sa o trăiască, in cele mai spectaculoase moduri : vacante si experiente excentrice, femei multe si frumoase, haine scumpe, masini si case luxoase,... Lucruri la care tânjesc marea majoritate a oamenilor. Ba, mai mult, P. M. este foarte generos cu cei din jurul sau, ceea ce ar trebui sa-l faca sa se simta si mai minunat. E apreciat si invidiat de cei din jur, care il consideră foarte norocos... :)
La un moment dat, P. M. se opreste din toate astea si se întreabă :
- Care-i faza cu momentele astea? Le trăiești, si dupa asta, ce faci?
Pe fata lui e o mare tristețe, o tristețe dureroasa...
- Ești fericit? a fost întrebat într-o zi P. M., într- un moment de confesiune.
Pica pe gânduri...
- Nu cred ca stiu ce înseamnă....as vrea sa ma bucur de tot ce am si fac si nu-mi iese...parca am secat...
- Ce crezi ca-ti lipsește ca sa fii fericit?
Din nou P. M. isi rezerva momente bune sa se gândească :
- Sa iubesc!, răspunde el. Sa mai pot iubi. Si sa primesc iubirea celor din jur, in care nu mai cred... Asta imi lipseste. Sa-mi iubesc viata, pe mine, o femeie, o floare, tot! Sa nu-mi mai fie frica, pentru ca mi-e foarte frica de iubire!
Surprinzător de sincer răspunsul lui, surprinzător de vulnerabil momentul... Daca era suficient de deschis P. M. a primit toata iubirea care a izvorat din interlocutorul lui in acel moment. ❤️
P. M. va trai pana la adânci bătrâneți sau cat va dori si asa cum va alege el : iubind, sau nu., fiind fericit, sau nu, alegand sa se bucure, sau nu. E doar alegerea lui. Timpul trece oricum.
Morala : traieste clipa înseamnă mai mult decât a-ti trai momentele pe care le stabilesti tu ca fiind extraordinare. Înseamnă sa celebrezi clipa de clipa ce ti-a fost daruita. Si nu este totul despre a face, a bifa. Bucuria este urmata de abundenta, fii atent, prezent! Viata este despre a iubi tot ce faci, ce atingi, ce mirosi, despre a-ti da voie sa-ti despietresti inima ca sa mai poți simți ceva. Daca nu e cu iubire, nimic nu e. Si sa multumim cand o recunoastem, ca nu prea mai stim ce înseamnă .