Doamne ajuta !?

17.03.2017

Tot auzim si spunem automat, în special cand asteptam un anume rezultat : "Doamne ajuta"! Acest "Doamne ajuta" despre care oamenii zic ca pentru unii face mai mult si pentru alții mai puțin. Câtă judecata este aici?
O intrebare : Ce credeti? Doamne, ajuta?
Mai ales atunci cand nu iese asa cum ti-ai planificat și ai concluzionat ca ar trebui ca "Doamne ajuta" sa o faca. Atunci spui : nu m-a/l-a ajutat Dumnezeu... Serios? Dar tu ce faci? Îți asumi viața ta? Responsabilitatea propriei vieți? Sau te separi de viata și de Dumnezeu?
Eu am un punct de vedere interesant : zic ca Da, e aici! In fiecare clipa. Nu doar când faci fapte bune ca el sa te vadă. Faptul ca ne trezim in fiecare dimineață, ca respirăm, e o dovada simpla si clară ca mai avem treabă de făcut pe aici si ar fi înțelept sa ne-o facem.
Si nu gen : inchide ochii si deschide gura. Ca ori nu pica nimic, ori s-ar putea sa nu-ti placa, pentru ca asta e definitia inconștientei.
Si stau si ma gândesc...vede cineva ca tine de el insusi sa fie in acord cu ce cere, cu întregul din care face parte? Vede cineva cat se ajuta singur sau cat de tare isi da in cap?
Ma gândesc la niște intrebari constiente, cum ar fi : eu ce pot sa fac Doamne pentru tine, cum pot sa contribui? (care-i de fapt tot pentru mine, ca eu sunt parte din asta).
In afara de faptul ca te tot rog, ma invinovatesc, ma rușinez, mor de frica, ma victimizez, ce-as putea sa fac, sa fiu si sa creez eu în fiecare zi ca sa nu mai aduc dizarmonie în aceasta creație din care fac parte? Cum pot sa devin mai treaz, mai constient de ceea ce creez?
Recunosc eu ca ce cer, ce creez cu vorbele, gandurile, acțiunile si judecatile mele si ca tot ce primesc este creatia mea și nu a lui "Doamne ajuta"?
Ca El, Doamne, este Tot si eu sunt parte din asta și de fapt eu sunt cel care are ceva de făcut? Ma recunosc si sunt recunoscător pentru asta?
Cred ca, de cele mai multe ori, "Doamne ajuta" se "distrează copios", si-ti da semne, mesaje, si nu le bagi în seama... Ai fi dispus/a sa te uiti la asta? Sa nu te mai separi de El?