Somnul Constiintei 

15.10.2018
Dupa parerea mea, intre oameni nu sunt diferențe de genul : mai sus, mai jos, mai bun, mai corect, mai evoluat.

Ci mai treaz, constient. Si a fost alegerea fiecaruia care a facut-o : sa se trezeasca si sa elibereze din el ce-l tinea incorsetat intr-o cutie. Si probabil ca va alege in continuare, mai mult.

Aceasta este singura diferenta : unii au devenit mai conștienti de ceea ce sunt si de adevăr, mai clari cu ei si cu viata lor. Au ales sa-si recunoasca temerile, limitarile, blocajele si sa se ridice si sa mearga prin viata cu ochii larg deschisi.

Nu e ca si cand unii pot si altii nu pot .Este pur si simplu o alegere pe care o poti face in orice moment. Asta inseamna sa-i imputernicesti pe ceilalți, nu sa te pozitionezi deasupra lor, ci sa-i lasi sa aleagă ce vor si cand vor , fara sa judeci asta si tu sa-ti vezi de treaba ta si sa devii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. Vorbesc din perspectiva omului care am fost acolo in cutie multi ani, dar m-am intrebat mereu cum pot iesi si am schimbat asta.

Ce-am mai inteles eu este ca daca e nevoie de lupta si demonstratie ca sa obții ceva, orice, acel lucru nu e pentru tine. Ne-am scuti de multe războaie si dispute, care nu folosesc nimănui, daca oamenii s-ar uita conștient la viețile lor si nu ar mai fi atat de interesati de viețile altora.

Interesant este, ca ne-am nascut pe acest pământ care este recunoscut ca fiind un pol energetic al lumii, cu oameni de o inteligenta nativa sclipitoare, care stiu ca pot face orice si in loc sa se aprecieze, se judeca pentru asta... si, cu toata aceasta inzestrare e atata greutate aici, atata rezistenta la schimbare, atata drama si trauma, atatea orgolii... 

Ce altceva este posibil ? Cum ar fi sa alegem sa intoarcem lucrurile in favoarea noastra si sa manifestam ceea ce suntem cu adevarat?

Cum ar fi sa nu mai judecam pe toată lumea : ca ne cumpara tara, ca ne vand tara, ca vin cu ideile lor si noi le cumparam, ca ne pleaca oamenii... dar cati va întrebați cum cream noi asta si nu ne dam seama? 

Ce credeti ca facem cu atata vorbarie si concluzii care se trag de-o parte si de alta? Solidificam aceasta realitate, nimic altceva. 

Vrem sa recunoastem sau nu, suntem magici creatori : cu ganduri, cu puncte de vedere, cu sentimente si emotii care ne tin într-o energie joasa si ne aliniaza la puncte de vedere pro sau contra.
Daca nu ne-am mai împărți pe categorii si am fi niste ființe, fiecare cu alegerile ei si am respecta asta? Ce e adevăr pentru mine? Ce ar crea alegerea aceasta pentru mine si pentru ceilalti?
Spre exemplu, toata faza asta cu referendumul : oameni care au ales sa trăiască in familiile lor traditionale dar inseala, pentru ca probabil asa funcționează ei cel mai bine, dadeau cu bolovani in homosexuali. E o observație personala. 

Cine stabilește ce e corect sau gresit? Si daca totul este doar despre ce functioneaza pentru fiecare in parte? Ce e de judecat aici? Dupa parerea mea nimic si nici macar nu era vorba despre asta. Ce era de vazut este ca la final, niste oameni pe care ii judeca toata lumea au reusit sa-si atinga obiectivul : sa faca niste bani, si nu putini, de pe urma pierderii in detalii a turmei.
Alt subiect. Cine zice ca daca esti divortat sau singur ai o problema? (Mi s-a intamplat chiar mie sa fiu judecata sau incadrata intr-o categorie minoritara si dezavantajata.) Cand, de fapt, e o alegere si pentru majoritatea celor care aleg,cea fericita, care functioneaza pentru ei? Si ce se croseteaza in jurul unui astfel de subiect? Cata suferinta? Si cate din povestile astea sunt reale?

De sezon, un alt subiect : moastele. De ce nu-i lasam pe cei care aleg sa mearga acolo, sa o faca? E doar o alegere...nu consider ca e subiectul fericirii mele personale. 

Preotii, un alt subiect... sunt tot niste oameni, unii cu mai multe limitari, altii mai deschisi. Preotia este o meserie ca oricare alta din punctul meu de vedere. Pe care o faci mai bine sau mai prost in functie de ce te intereseaza sa creezi din asta : doar bani sau vrei sa fie si o contributie in vietile celorlalti. La fel ca in orice alta meserie. 

Doar semnificatiile pe care le pun oamenii pe aceste subiecte si pe acesti oameni si asteptarile lor creeaza dezamagire si frustrare. Nu altceva.

De ce se omoara oamenii atat de tare sa aiba dreptate si sa-si spuna povesti ? Si culmea stiti care e? Chiar au dreptate. Asta creeaza in lumea lor si asta dau mai departe moștenire trecand prin viata fara sa contribuie si sa schimbe nimic, cu ochii inchisi. 

O intrebare buna e, lasand deoparte toate astea, ce seminte plantez eu mai departe?

Nu e suficient sa observi, sa constientizezi. Întreabă-te cum schimbi ce nu-ti place. Tot ce nu-mi place in exterior pot schimba, cum as putea face asta? Cum as putea sa predau mai departe copiilor mei o lume mai curata si mai constienta? 

De aceea, multi oameni se pun in slujba altor oameni in acest moment planetar deosebit, fiecare in felul si cu metodele care au funcționat pentru ei, pentru a aduce mai multa constiinta in aceasta lume si exprim acum recunostinta mea pentru toti acestia.

Deveniti constienti de adevăr, de propria voastra creatie : viata voastra si lumea in care traim noi, cu totii.

Asa se schimba lumea, de la fiecare in parte, nu mai așteptați la altii sa se trezeasca, cum ar fi sa o faceti voi, acum?
E doar o alegere.

https://www.luminitageorgescu.com/sesiuni/

https://www.luminitageorgescu.com/proiectul-tu-esti-darul/<br>

https://www.luminitageorgescu.com/servicii/