Constienta

07.09.2018

Poate va întrebați : de ce sunt atatea articole despre constienta? La ce mi-ar folosi mie sa fiu constient? 

Cum traieste un om conștient :

- isi asuma ceea ce face, isi recunoaște intențiile si nu da niciodată vina pe ceilalți sau pe cauze exterioare pentru ceea ce i se întâmplă.
- invață din experientele sale si face schimbari cu ușurință. Nu mai pierde timpul.
- isi recunoaște imperfectiunea lui perfecta si se iubeste asa cum este pentru ca asta-i frumusetea autentica.
- nu cauta sa aiba întotdeauna dreptate si respecta pe fiecare asa cum este.
- observa, dar nu judeca
- contribuie in viata celorlalți, ii susține, insa nu vrea sa schimbe pe nimeni, daca acestia nu aleg
- nu mai face compromisuri, alege cu inima ceea ce-l face fericit, se bucura de momente si are încredere deplina in Univers / Dumnezeu sau cum il numeste fiecare. Primeste tot ce ii ofera si știe, dincolo de minte ca totul este pentru binele sau cel mai inalt.
- isi da voie sa fie! Nu se cataloghează fiind bun/rau, corect /greșit, ci este ceea ce este si observa ce creeaza asta pentru el si pentru ceilalți.
- nu trăieste in concluzii înțepenite de secole ci se întreabă : ce altceva mai este posibil aici? Ce am eu de înțeles de aici?
- se întoarce mereu in el si înțelege ca ceilalți sunt oglinda lui. Ce te deranjează, contii. Altfel, nici nu ai observa.
- lasa controlul, isi da voie sa se relaxeze, sa respire, sa perceapa, sa simta, sa-si respecte corpul, ființa. Fara sa se judece, fara inversunare, fara sentimente de vinovatie.
- isi pune intrebari si traieste tot timpul în întrebare : e acest lucru adevăr pentru mine? Si nu mai simte nevoia de confirmare din partea celorlalți.
- se valorizeaza pe sine, pentru ca stie cine este si ca merita
- nu uita nici o clipa ca are alegere(foarte important)
- e sănătos. Pentru ca alege sa dea drumul la tot ce-i face rau si nu-i folosește.
- isi recunoaște fricile. Se Imprieteneste cu ele si devine constient ca sunt doar o inchipuire a mintii.
- nu mai cauta sa se incadreze in tipare, ci pur si simplu trăiește si se bucura de viața, cu tot ce înseamnă ea.
- iubeste oamenii. Si nu mai confunda asta cu sacrificiul, cu martirizarea, ci pur si simplu lasa pe fiecare sa-si traiasca propriile experiente.
- are incredere totala in oameni, in sensul ca ei aleg ce e mai bine pentru ei. Conștient sau inconștient. Si nu e treaba nimanui.
- alege sa traiasca liber, sa iubească, sa nu-si mai impietreasca inima si sa nu mai piarda timpul cu drame, cu povesti, cu minciuni, cu inventii. Care de cele mai multe ori sunt preluate de la ceilalți.
- cere sa vada adevărul despre el si despre ceilalți. Nu se mai minte. Si alege sa se uite la minciunile sale si sa si le asume sau sa schimbe. Adevărul, chiar daca doare....te eliberează!
- ii tratează pe ceilalți ca si pe egalii sai, fara infatuare, nu-si bate joc de sufletele lor, chiar daca nu sunt in concordanta cu credințele lui.
- e recunoscător : pentru imbratisari si palme in egala măsură.
- cand nu cuprinde si nu înțelege ce se întâmplă, nu trage concluzii, ci se retrage, in liniște, si așteaptă răspunsurile. Nu se împiedică de un ciot.
- e fericit asa cum este si cu tot ce este.
E un mod de a trăi , de a fi, asumandu-ti responsabilitatea propriei vieți!