Cine sunt eu?

22.08.2018

Esti tu unul din oamenii asa zis "diferiti" ai acestei lumi? Esti una dintre oile negre, ala/aia care-a iesit din turma, care n-a fost "cuminte" sau a "indraznit" sa faca altfel decat restul lumii?
Ti s-a tot spus in viața ta ca esti ciudat/ciudata, pana ai ajuns sa te consideri si tu asa, pentru ca vezi viata diferit si nu iei de bun tot ce ti se baga pe gât ?
Cat te-ai judecat pentru asta? Cat de lipsit de blândețe ai fost cu tine?
Si cum ar fi, ca dintr-o data, printr-o minune :) , sa incepi sa te apreciezi si sa te bucuri de ciudateniile tale, sa nu te mai opui si sa trăiești, cum vrei, cum simti?
Observa ca daca te dai doi pasi in spate si nu mai insiști sa te placa toată lumea iti poti crea propria ta viata, in care sa fii asa cum ești si sa te placi tu pe tine.
Cainii latră, caravana merge! Daca ai înțeles asta, trăiești liniștit.
Părerea mea e ca "societatea si regulile ei" este mintea noastra. Cu mintea dai forta celorlalți asupra ta. Ca nu vine nimeni peste tine, de fapt. Totul e in capul nostru, ce ne-am construit, sârguincios, in timp : o cazemata cu ziduri solide din punctele de vedere ale altora. Si totul devine o incercarea asidua de a te incadra in "model".
Aceia care dau cu pietre, dau oricum, pentru ca nu se uita la ei insisi.
Dacă incepi sa cureti foile cepei, capata sens. Totul! Cauta, vezi cum poti face asta!
Fara frica! Daca ești prezent și treaz stii foarte bine ce faci, daca faci si cand faci!
Iti asumi responsabilitatea vieții tale! Incepi sa te întrebi pe tine : as alege asta? Ar fi o contribuție pentru viata mea? Ma expansioneaza? Creeaza mai mult pentru mine sau imi produce neplaceri? Ma onoreaza?
E acesta lucru adevăr pentru mine?