Terapiile holistice - cunoscute sub denumirea de terapii alternative sau complementare

07.08.2022

Terapia holistică vizează ființa umană în ansamblul ei, considerând fiecare parte a sa (fizică, mentală, emoțională și spirituală) drept elemente centrale ale terapiilor alternative și complementare.

Principiile terapiilor alternative:

  • Accentul este pus pe întreaga ființă, cu laturile fizice, mentale, emoționale și spirituale ale omului. Noțiunea principală în cazul terapiilor complementare este holismul (în limba greacă, holos înseamnă întreg, tot);
  • Scopul principal este de a preveni bolile;
  • Fiecare tratament este puternic individualizat, de la pacient la pacient;
  • Fiecare tratament vizează cauzele bolii, ținând cont de simptomele acesteia;
  • Tratamentele sunt concepute pentru a sprijini procesele naturale de vindecare ale organismului, astfel încât acesta să își recapete funcțiile normale.

De ce să apelăm la terapii alternative sau complementare?

Totul în jurul nostru este format din informație și energie. Orice afecțiune apare ca efect al unei informații distorsionate, cu efect de blocaj a energiilor care nu mai curg liber prin corp. În timp, organele interne nemaifiind alimentate cu energie vitală, slăbesc capacitatea lor de funcționare până la a nu mai putea să-și îndeplinească funcțiile.Iar cancerul sau altă afecțiune gravă este, de fapt, un program de autodistrugere al organismului apărut în urma unui șoc emoțional, conștientizat sau nu, ori a unui conflict interior de durată.